Добре дошли в моето малко и скромно кулинарно царство. Тук можете да намерите и колекцията ми от гоблени - моето второ хоби след кулинарията

понеделник, 20 февруари 2012 г.

Шницел от мляно месо



Когато ни омръзнат различните варианти на кюфтета, прибягвам до шницелите. Да си призная, често забравям за съществуването на тази рецепта и след всяко приготвяне си обещавам, че по-често ще ги предлагам на трапезата. Ама май не си спазвам обещанието.
Лесни са, вкусни и са по-икономични от пържените кюфтета. Излизат повече бройки и са достатъчни да нахранят освен челядта и нечаканите гости.
Тези от снимката са с гарнитура от Картофи с крем супа от гъби и куркума, още едно страхотно предложение, което съм публикувала доста отдавна.



Необходими продукти:
  • 1 кг кайма
  • 1 яйце
  • 2 с.л. кисело мляко
  • 1/2 каф. лъж. сода бикарбонат
  • 1 каф.ч. брашно
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • малко лук
  • сол на вкус
Начин на приготвяне:
Овкусете каймата по ваш вкус или както аз предпочитам- с червен и черен пипер, чубрица, 1 яйце, малка главичка лук настъргана и сол на вкус. Готовата кайма смесете с 2 с.л. кисело мляко+ содата погасена в млякото. Добавете и брашното. Омесете много добре.
Сместа е малко по-рядка, но трябва да успява да се задържа на дланта. Ако е съвсем течна, добавете още малко брашно. Оформят се на дланта като им се предава форма на шницел. Не се притеснявайте от това,че сместа си остава мека и не толкова гъста,стегната. Оваляйте шницелите добре в галета и след това в яйце. Пържете в загрята мазнина до готовност от двете страни.







13 коментара:

  1. Много е апетитен, Нинче! Непременно ще го направя! Хубава седмица!Имаш букви при коментарите, които много затрудняват.Би ли ги махнала от настройки?

    ОтговорИзтриване
  2. Много сочни шницели ,Нинче и хубава рецепта ! Благодаря за нея ! Аз май не съм правила шницели ...не май ,ами направо не съм ! Ще се поправя ,обаче с твоята рецепта :)!
    Чао и хубава вечер !

    ОтговорИзтриване
  3. Нинче,чудничка вечеря съзирам тук!Гарнитурата ужасно ме блазни,цвета е страхотен,а за шницелите признавам не знаех,че се слагат мляко,сода и брашно.Благодаря,ще опитам и аз някой път така!

    Хубава вечер пожелавам!

    п.п.И една молба от мен-моля те,махни тази проверка с дума за коментарите,защото 4 пъти се мъча да разчета шрифта,който напоследък е някакъв ужасен и успявам да налучкам правилните бухви с голям зор.

    ОтговорИзтриване
  4. Момичета, и аз винаги се дразня на тези букви и си мислех,че при мен ги няма. С удоволствие ще ги махна, само да разбера откъде. Ако някой знае, да каже, за да не се лутам.

    ОтговорИзтриване
  5. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  6. Нинче,чудесни шницели си приготвила-и с гарнитурка-не бих отказала една порцийка....едни такива с коричка....
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  7. Веднага си слагам отметка на тези изкушяващи шницели Нинче
    отдавна мисля да направя но все не мога да избера рецепта , а тези са много съблазнителни
    спокойни сънища и хубав предстоящ ден

    ОтговорИзтриване
  8. Нинче, едно време правех шницели, които изсипвах с лъжица и бяха много вкусни. Твоите изглеждат изкусително. Ще си запиша рецептата, за да ги направя и по нея!

    ОтговорИзтриване
  9. Нинче, проверката с дума може да премахнеш от:
    настройки - коментари-Показване на опцията за проверка с дума за коментарите: слагаш отметка на "не" и запазваш настройките.

    ОтговорИзтриване
  10. Много апетитно изглеждат!Интересна гарнитура - звучи и изглежда вкусно! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  11. Нинче, обожавам шницели! Жалко, че протеиновият ми ден от диетата беше вчера :( Много са апетитни!

    ОтговорИзтриване
  12. Много са вкусни и лесни. Могат и с лъжица да се слагат, опитайте и по този начин.
    Благодаря за напътствията, Кенди.Вече премахнах настройката.

    ОтговорИзтриване
  13. Много вкусно, тествах го получи се страхотно.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...